PROJEKAT NOVE BOLNICE PRI KRAJU, USKORO TOPLANA I BAZEN – Aleksinac

Foto: alpress arhiva

Pre nego što se krenulo sa radom po tačkama Dnevnog reda današnje sednice Skupštine opštine, predsednik opštine Aleksinac Dalibor Radičević je odbornike izvestio o radu između dva zasedanja Skupštine.

Prema njegovim rečima, period između dve sednice, od početka godine iskoristili su da se pripreme najbolje za predstojeću sezonu.

Foto: allpress arhiva

− Neki radovi su u međuvremenu nastavljeni, jer je bilo lepo vreme, tako da su nastavljeni radovi na sanaciji mosta na reci Moravici, to je Grobljanski most, i nastavljeni su radovi na sanaciji kolovoza dela ulice Južnomoravskih brigada u Aleksincu. Nastavljena je sanacija poslovnih prostorija Doma kulture u Aleksincu, a u međuvremenu su pokrenute procedure, neki ugovori su već zaključeni po onom Budžetu koji smo usvojili u decembru mesecu − rekao je predsednik Radičević.

Što se tiče velikih projekata koje su započeli u prošloj godini, same kanalizacione mreže i postrojenja za preradu otpadne vode, došlo se do toga da je deo projekta gotov i pravno imovinska služba potpisuje sporazume o pravu službenosti za levu obalu Morave, u međuvremenu stiže i za desnu obalu, tako da će se i taj deo nastaviti da bi stvorili mogućnosti za izvođenje radova.

− Što se tiče projekta bolnice, projekat je završen. Bilo je tu problema zbog zgrada koje su pod zaštitom, završili smo i taj deo. Ubrzo bi trebalo da se izda i građevinska dozvola, a onda da idemo sa daljim procedurama sa izvođenjem − dodao je Radičević.

Predsednik Radičević je na kraju obavestio odbornike da su stupili u kontakt sa Republičkom direkcijom za imovinu u vezi sa prostorom za koji postije odrećeni planovi,  a to je izgradnja bazena i toplane. On je najavio da će već na narednoj sednici Skupštine da se nađe predlog za saglasnost da lokalna samouprava pribavi deo zemljišta za tu namenu.

 

 

Izvor: Allpress portal

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button