Preševo: Pokušaj šverca više od 42 kilograma heroina

Foto: Carina

U još jednonoj borbi protiv trgovine drogom, carinski službenici su otkrili ogromnu količinu heroina na preševskom prolazu. Detaljnom analizom uzoraka pronađenih u teretnom vozilu, otkriveno je da se radi o heroinu, a ne o sintetičkoj drogi kako se prvobitno sumnjalo.

Incident se dogodio početkom marta, kada su carinski službenici na preševskom prelazu za pregled izdvojili kamion strane registracije koji se iz Grčke uputio ka Belgiji. Detaljnim pregledom, sumnje koje je izazvao snimak skenera potvrđene su, otkrivši da je unutrašnjost rezervoara bila podeljena na način da samo jedna četvrtina prima gorivo, dok je veći deo rezervoara poslužio za skrivanje narkotika.

Ukupno je pronađeno 63 paketa prahaste materije teške 42.337 grama, koja je reagovala na sintetičku drogu MDMA i amfetamin prilikom ručnog testiranja. Ova šokantna otkrića poslata su na dalju analizu u Nacionalni centar za kriminalističku forenziku MUP-a, gde je detaljnom analizom potvrđeno da se zapravo radi o heroinu.

Ovaj uspeh u borbi protiv trgovine drogom predstavlja još jedan važan korak u suzbijanju kriminalnih mreža koje se bave distribucijom opojnih supstanci. Značaj ove zaplene je ogroman ne samo u sprečavanju ilegalnog prometa droge, već i u zaštiti društva od njegovih štetnih posledica.

Zaplenjeni teret je predat policiji u dalju nadležnost radi daljih istraživanja i procesuiranja počinilaca.

Z.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button