Predstava „Arizani“ oduševila prokupačku publiku

Pred brojnim ljubiteljima pozorišta, sinoć je premijerno u prokupačkom Domu kulture, prikazana predstava „Arizani“, prema tekstu Ivana Ivanovića, a u režiji Srđana Živkovića.

Odigrali su je glumci Amaterskog pozorišta „Hranislav Dragutinović“, zajedno sa svojim kolegama iz ustanova kulture u Leskovcu, Blacu i Žitorađi. Pored režije, dramaturgiju predstave potpisuje Srđan Živković, muziku je uradio Boban Kostić, scenografiju Milan Ilić Trša, a kostimi su iz fundusa Doma kulture.

-Reč je o kultnoj knjizi 80. godina pisca Ivana Ivanovića. Priča predstavlja klasičan primer srpskih podela. Srž ove predstave su, podela u samom nacionu, između partizana i četnika, podela u porodici, između braće oko imanja. Opredelili smo se za lokalni dijalekat, jer je i sam roman tako napisan, rekao je Srđan Živković, koji u predstavi potpisuje dramaturgiju i režiju.

On je naglasio da su kroz predstavu želeli da ispričaju svu tragediju srpskog naroda i njegove podele.

-Zahvaljujem se svim glumcima na saradnji, rad na režiji, zahvaljujući njima, bio je izuzetno lak i pričinjavao mi je zadovoljstvo. Svi glumci su, kroz likove koje su tumačili, na scenu doneli sve što je trebalo da ona bude dobra, istakao je Živković.

Zbog velikog interesovanja publike, prokupački Dom kulture, prvu reprizu „Arizana“ zakazuje već u januaru 2024. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button