Poznati niški vajar Ivan Felker nastradao u udesu

U Nišu je danas potresena umetnička zajednica, jer je preminuo poznati vajar Ivan Felker (74) u udesu koji se dogodio u Ulici Milojka Lešjanina. Prema saopštenju, Felker je preminuo od posledica povreda koje je zadobio nakon što ga je oborio automobil dok je prelazio kolovoz.

Policijska uprava u Nišu potvrdila je da se udes dogodio u četvrtak ujutru, oko 7.00 sati, te da je pešak prevezen vozilom Hitne pomoći do Urgentnog centra Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu. O nesreći je obavešteno Više javno tužilaštvo, navodi se u izveštaju.

Ivan Felker bio je jedan od najpoznatijih vajara u Nišu, poznat po brojnim delima koja su obeležila gradsku pejzažu. Autor je skulpture Stevana Sremca i njegovog psa Čape, kao i česme „Puž“ u parku Čair. Takođe, Felker je bio autor spomenika srpskom vojniku iz Prvog svetskog rata na Mokroj gori, skulpture „Mermer i zvuci“ u Aranđelovcu i skulpture „Dvoglavi orao“ u Soko Banji.

Građani Niša pamtiće Felkera po njegovom izuzetnom doprinosu kulturnom identitetu grada, dok će njegova umetnička dela ostati večna inspiracija i podsetnik na njegovu izuzetnu kreativnost i talent.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button