Poštanska štedionica postavila montažne ekspoziture u blizini administrativnih prelaza Jarinje, Merdare, Brnjak i Končulj

Foto: Kancelarija za KiM

U poslednje vreme, brojni problemi sa finansijskim transakcijama i pristupom novcu na Kosovu i Metohiji predstavljaju ogroman izazov za srpsku zajednicu. Usred ovih teškoća, Banka Poštanska štedionica je odlučila da preduzme konkretne korake kako bi obezbedila pristup novčanim sredstvima svojim klijentima na ovom području.

Za poslednja dva meseca, na dva puta je od strane Prištine zabranjen ulaz dinarske valute na Kosovo i Metohiju. Ovo je dovelo do značajnih problema za srpske građane koji su bili primorani da putuju stotinama kilometara da bi dobili pristup svojim finansijama. Kako bi se ovaj problem rešio, Banka Poštanska štedionica postavila je četiri montažne ekspoziture u neposrednoj blizini administrativnih prelaza Jarinje, Brnjak, Končulj i Merdare, u centralnoj Srbiji.

Ove novopostavljene ekspoziture omogućavaju građanima na Kosovu i Metohiji da obave sve bankarske poslove, uključujući isplate plata, penzija, socijalnih pomoći i drugih primanja, kao i uplate na račune i menjačke poslove. Dodatno, Banka Poštanska štedionica je poslala i dve mobilne ekspoziture na lokacije gde su najpotrebnije, omogućavajući tako da finansijske transakcije budu dostupne što višej.

Ove aktivnosti Banke Poštanske štedionice predstavljaju značajan korak u olakšanju pristupa finansijama za srpske građane na Kosovu i Metohiji. Dok se tehnički problemi ne reše, ove montažne ekspoziture i mobilne jedinice pružaju neophodnu podršku i omogućavaju građanima da nastave sa svojim svakodnevnim obavezama bez suvišnih prepreka.

Z.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button