„Palilulsko veče“ za kraj obeležavanja gradske slave

Foto: Dragan Vidojković

„Palilulsko veče“ ponovo je okupilo veliki broj meštana te opštine, ali i čitavog grada Niša, kod Palilulske rampe, gde je nastupio niški bend „Crne mambe“. Ova tradicionalna manifestacija deo je proslave gradske slave Sveti car Konstantin i carica Jelena.

Gosti slave grada, ali i Palilulske večeri, bili su iz različitih delova regiona, uključujući i delegacije iz Republike Bugarske, Severne Makedonije, Republike Srpske – Grada Bjeljina, Republike Hrvatske (Vjeće srpske nacionalne manjine Grada Rijeke), Republike Srbije iz Smedereva (D.O.O. Komposting) i iz Niša (Vatrogas Niš).

Vojni orkestar pod vođstvom Dejana Đorđevića priredio je sjajan nastup, a potom su „Crne mambe“ i Neša Saita sa svojim džez, bluz i etno ritmovima nastavili da zabavljaju prisutne do kasno u noć. Pored bogatog zabavnog programa, održavalo se i takmičenje u klikerima, dok su se turistički i ugostiteljski radnici nadmetali u kulinarstvu. Posetioci su takođe mogli da uživaju u izložbi domaće radinosti, što je doprinelo šarenilu i raznovrsnosti ovog kulturno-zabavnog događaja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button