Prokuplje: Paketi pomoći najugroženijima i novčane pozajmice svim penzionerima

Foto: Zorana Jevtić, Arhiva

U okviru svojih redovnih aktivnosti prokupačko Udruženje penzionera ovih dana deli mini pakete pomoći sa nekim od osnovnih životnih namirnica svojim članovima sa najnižim penzijama, a za sve članove važi i novčana pozajmica od 15.000 dinara, koja se vraća u šest jednakih mesečnih rata.

Kako je rekao predsednik Udruženja Milovan Vučićević ovo je jedan od vidova pomoći kojim se izlazi u susret svim prokupačkim penzionerima koji imaju neke novčane obaveze i za to im je hitno potreban novac.

On je naveo da to udruženje ima oko 8.000 članova, a da 2.500 njih prima minimalne penzije koje ne prelaze 16.800 dinara.

Kako je naglasio ova grupa penzionera već je ostvarila određene povlastice zahvaljujući Skupštini Grada Prokuplju, kao što je besplatan gradski prevoz u narednih godinu dana, a redovno dobijaju i pakete pomoći u hrani i sredstvima za higijenu.

-Da bi ostvarili neku od pomenutih povlastica penzioneri treba da dođu u Udruženje i ponesu ličnu kartu i penzioni ček, rekao je Vučićević.

Kako je naglasio samo tokom prethodne 2022. godine za novčanu i drugu pomoć penzionerima, kao što su pozajmice za struju, lekove, ogrev i poklon pakete sa hranom i sredstvima za higijenu izdvojeno je više od 14.000.000 dinara.

 

 

Izvor: Prokuplje na dlanu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button