Otvorena Mala scena niškog Narodnog pozorišta – nova kulturna dimenzija u gradu

Foto: V.M.

Dugo očekivano otvaranje Male scene Narodnog pozorišta u Nišu obeleženo je premijerom predstave „Sladoled“, koja je donela novu dimenziju kulturnom životu grada.

Današnji događaj bio je istinski kulturni, okupivši ljubitelje pozorišta, i nezaobilazne funkcionere, među kojima se istakla i ministarka kulture Maja Gojković.

Režiju ove značajne predstave potpisuje Spasoje Ž. Milovanović, čija je kreativnost obećavala jedinstveno iskustvo za publiku. „Sladoled“ je oduševio prisutne svojom autentičnošću, humorom i dubokim porukama koje nosi kroz niz emotivnih, komičnih i intrigantnih scena.

Premijera je označila i otvaranje nove mogućnosti za Narodno pozorište u Nišu, sada sa dve scene koje pružaju veću fleksibilnost u rasporedu predstava i obogaćuju kulturnu ponudu grada. Ovo je bio važan korak ka daljem razvoju niške kulturne scene i podršci mladim umetnicima.

Ministarka kulture Maja Gojković istakla je važnost ovog događaja i podršku koju pruža stvaralaštvu u Nišu, naglašavajući ulogu umetnosti u kulturnom identitetu grada. Otvaranje Male scene Narodnog pozorišta u Nišu predstavlja novo poglavlje u kulturnom životu ovog grada, obećavajući brojne nezaboravne umetničke trenutke za publiku.

Z.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button