Održan „Maraton samoprevazilaženja“ – najmlađi učesnik šest, najstariji 80 godina

U nedelju, 3. marta, u parku Čair u Nišu, u organizaciji Džedajskog pokreta je održan 20. „Maraton samoprevazilaženja“, okupivši preko 300 takmičara iz Srbije i zemalja širom sveta, uključujući Britaniju, Češku, Mađarsku, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Makedoniju i Crnu Goru.

Ovogodišnji maraton, jedan od najstarijih u Srbiji nakon beogradskog i novosadskog, uspešno je opravdao ulogu dobrog domaćina, dok je atmosfera bila zaista sjajna, što je dodatno obogatilo iskustvo svih učesnika i posetilaca.

Evo rezultata u apsolutnim kategorijama:

MARATON:

Prvo mesto: Siniša Stanković iz AK Vranjski maratonci sa vremenom 2:57:08
Drugo mesto: Dejan Veličković iz SU PObednik sa vremenom 3:14:00
Treće mesto: Marko Koldanov OAK Kikinda sa vremenom 3:15:04
POLUMARATON:

Prvo mesto: Dimitar Petrovski iz Šri Činmoj Maraton Tima sa vremenom 01:18:13
Drugo mesto: Stefan Stojanović sa vremenom 1:19:35
Treće mesto: Timiš Gabrijel Valentin sa vremenom 1:20:42
TRKA NA 5 KM:

Prvo mesto: Nikola Radičević iz 63. Padobranske brigade sa vremenom 00:19:47
Drugo mesto: Dejan Ćirković iz Dlakam Team sa vremenom 00:22:22
Treće mesto: Radiša Simić iz AK TOP FORM VALjEVO 00:22:40
ŠTAFETA 4X5 KM:

Prvo mesto: ekipa TRKAČI S MORAVU sa vremenom 01:22:41
Drugo mesto: Run&Fun 01:22:53
Treće mesto: Umetnici 01:48:11

Fantastično prolećno vreme od 20 stepeni doprinelo je tome da veliki broj građana dođe u park Čair i bodri trkače. Ove godine uvedene su kraće trke na 5 km i štafeta 4×5 km sa ciljem da se motivišu i inspirišu ljudi i pruži im prilika da dožive lepotu trčanja i sportskog duha.

Iskusni trkači tradicionalno su pozdravljali sve koji su se prvi put odvažili da kroče patikom na stazu i upuste se u nepoznato iskustvo. To iskustvo i izlazak iz zone komfora predstavljaju glavni motiv „Šri Činmoj Trke“ širom sveta, jer na tom putu uvek mogu pronaći podršku sličnih.

Posebno je zadovoljstvo biti domaćin i ugostiti ljude iz svih krajeva sveta u Nišu, te se brinuti da uslugom na trci i uslovima utičemo na to da trkači budu naši ambasadori i nose priču o Nišu i Nišlijama.

Ove godine imali smo veliki broj dece na trci, kao i u publici. Posebno bih izdvojio trenutak kada su deca navijala za svoju učiteljicu Minu, profesora matematike Acu Krstića, ali i za našu poznatu sportiskinju Jovanu Stojković, koja je trčala sa svojim sinom od svega 6 godina, najmlađim učesnikom, dok je najstariji učesnik imao 80 godina – kažu oraganizatori.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button