Od sada na istom mestu Više javno tužilaštvo, Prekršajni, Privredni, Upravni i Viši sud u Nišu

Foto: Grad Niš

Današnjim svečanim otvaranjem rekonstruisanog i adaptiranog objekta bivše kasarne „Filip Kljajić“ u Nišu, predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević prisustvovao je stvaranju novih uslova za pravosudne organe.

U ovom objektu, koji će ubuduće domaćinu Višem javnom tužilaštvu, Prekršajnom, Privrednom, Upravnom i Višem sudu u Nišu, predstavlja značajan korak napred ka efikasnijem pružanju pravde.

Otvaranje ovog objekta ne samo da obezbeđuje bolje radne uslove za sudije, tužioce, zamenike tužilaca i ostale učesnike pravosudnog sistema, već i pristup pravdi za građane Niša u pravim uslovima. Vučević ističe da je ovaj objekat simbol jačanja države i grada, naglašavajući značaj prisutnosti države u regionu i potrebu za pravednim suđenjem.

Ministarka pravde Maja Popović navodi da je vrednost rekonstrukcije ovog objekta 7,5 miliona evra, sredstva izdvojena iz budžeta Srbije. Planirano je proširenje kapaciteta pravosudnih organa i u drugim gradovima, kao deo šire strategije unapređenja pravosudnog sistema.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button