Novo naselje, uređenje prostora kod rampe, buvlja, auto-pijaca i mnogo toga u planu na Paliluli…

Foto: GO Palilula FB

Na hitnoj sednici Gradske opštine Palilula doneta je odluka koja će značajno uticati na urbanistički pejzaž ovog dela Niša. Imanje Poljoprivredno-industrijskog kombinata će biti pretvoreno u gradsko zemljište, a na tom prostoru će biti izgrađeno elitno naselje koje će se protezati na oko 200 hektara iznad Delijskog Visa.

Ova odluka predstavlja važan korak ka transformaciji ovog područja i mogla bi da ima dugoročne posledice na razvoj i kvalitet života u ovom delu grada.

Izmene Generalnog urbanističkog plana (GUP-a) takođe obuhvataju proširenje Kvantaške pijace, koja je već sada važan trgovački centar u ovom delu Niša. Pored toga, planirana je izgradnja buvlje pijace, auto pijace i poligona za auto pijace. Ovo proširenje pijace će dodatno obogatiti ponudu i pružiti više mogućnosti za trgovinu i razmenu robe.

Predsednik opštine Palilula, Bata Vučković, istakao je da će ovim planom biti rešen dugogodišnji problem poplava na ovom području, kao i da će biti predviđena infrastruktura komunalne i objekti od opšteg interesa, uključujući pijacu, obdanište i školu. Takođe je naglasio da Palilula ima veliki razvojni potencijal, posebno na južnom obodu grada, i da će u budućnosti biti obuhvaćen i prostor prema Seličevici, koji nudi mogućnosti za razvoj turizma.

Sednica Gradske opštine Palilula je sazvana po hitnom postupku kako bi se obezbedilo prethodno mišljenje o izmenama GUP-a pre sednice Skupštine Grada Niša, na kojoj će biti doneta konačna odluka. Ova odluka ima potencijal da značajno utiče na budući razvoj Palilule i celokupnog južnog dela grada Niša.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button