Novi mobilni mamograf za UKC Niš, donacija Fondacije princeze Katarine

Foto: Grad Niš

Niš od danas ponovo ima pokretni digitalni mamograf, dar Fondacije princeze Katarine Karađorđević u saradnji sa fondacijom iz Njujorka Stavros Niarhos.

Uručenju donacije na Belom Dvoru prisustvovala je ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i prof. dr Zoran Perišić, direktor Univerzitetsko kliničkog centra Niš. U UKC Niš stigla je u međuvremenu i magnetna rezonanca koju je obezbedila država.

Prema rečima gradonačelnice Niša, najsavremenija oprema za dijagnostikovanje kancera dojke namenjena je Nišlijkama ali i svim ženama na jugu centralne Srbije u čije sredine će već od ponedeljka pokretni mamograf stići.

Ona je dodala da Njihovim Kraljevskim Visočanstvima, princezi Katarini i prestolonasledniku Aleksandru ovo nije prvi put da pomažu Nišu i zdravstvenim ustanovama u kraju. Na ovaj način je nastavljena saradnja Fondacije sa UKC Niš, a zahvaljujući novom mamografu na najkvalitetniji način  mogu da se obave mamografski pregledi i spase mnogi životi zahvaljujući ranom otkrivanju raka dojke.

Princeza Katarina je istakla da će njena Fondacija koja se bavi humanitarnim radom nastaviti da pomaže zdravstvene ustanove u Srbiji kao što je to činila i do sada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button