Niška opozicija traži uvid u kompletni birački materijal – sumnjaju u neregularnosti

Nije neočekivano što su reakcije na izbore u Nišu raznolike. Dok su neki zadovoljni rezultatima, drugi izražavaju sumnju u regularnost procesa. Odluka Gradske izborne komisije (GIK) da promeni prvobitne rezultate, kako kažu iz opzicije, izazvala je kontroverze, s optužbama za manipulaciju izbornim procesom.

Saopštenje prenosimo u celosti..

Gradska izborna komisija je donela odluku koja je značajno promenila prvobitne rezultate lokalnih izbora u Nišu. Očigledno je da su sve odluke GIK-a instruisane od strane SNS, što ukazuje na namernu manipulaciju izbornim procesom. Imamo situaciju da su rezultati sa devet biračkih mesta naknadno ubačeni bez prisustva predsednika biračkih odbora, kako nalaže zakon, što je drastično uticalo na konačne rezultate izbora.

Zahtevali smo uvid u kompletni birački materijal kako bismo mogli da proverimo sve navedene neregularnosti i ustanovimo tačne podatke. Koristićemo sva sredstva za obranu glasova Nišlija. Primat dajemo pravnim. Naš pravni tim već ima dokaze o velikim nepravilnostima koje su se desile tokom izbornog procesa. Ovi dokazi će biti predočeni nadležnim organima kako bi se osigurala pravda. Tražimo da se svi naši prigovori uvaže i da se ponište odluke koje su naknadno donesene. Ovo je neophodno kako bi se vratila izborna volja građana Niša.

I pored svih neregularnosti, mi smo sigurni u našu pobedu na ovim izborima. Građani Niša su svojom voljom pokazali da žele promene i mi ćemo se boriti da ta volja bude ispoštovana. Branićemo izbornu volju Nišlija svim demokratskim sredstvima.

Pobedničke liste izbora 2024 (GG dr Dragan Milić, Koalicija Biramo Niš-Đorđe Stanković, GG dr Savo Manojlović-I ja sam Niš i Koalicija Ujedinjeni-Nada za Niš-Miodrag Stanković)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button