NEĆE DA IGRAJU PROTIV LAŽNE DRŽAVE KOSOVO: Nisu ih priznali, a sada su spremni za najteže sankcije

KUGLICE na žrebu u Frankfurtu su u istu grupu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo spojile Rumuniju i lažnu državu Kosovo. I tu nastaje veliki problem.

 

Izvor: EPA-EFE (Ronald Wittek/POOL)

Naime, selekcija našeg severnog suseda nije priznala južnu srpsku pokrajinu, tamošnje medije je zanimalo šta će se desiti sa tom utakmicom. Pominje se da će Rumuni izgubiti službenim rezultatom – 0:3, kako bi izbegli susret sa „nezvanim“ gostom.

Oglasilili su se i iz Fudbalskog saveza Rumunije:

– S obzirom na to da su Rumunija i tzv. Kosovo u istoj grupi, a imajući u vidu geopolitičku situaciju, FS Rumunije će voditi dijalog sa Vladom Rumunije oko uslova utakmice u kojoj će naša zemlja dočekati tzv. Kosovo – rekli su iz rumunskog saveza za portal „GSP.“

Za razliku od fudbalskih zvaničnika, političari imaju drugi stav. Nekadašnji ministar spoljnih poslova Rumunije Teodor Maleškanu gostovao je u jednom programu uživo i tom prilikom je poručio da meč ne bi trebalo da se igra.

Foto: EPA

– Tzv. Kosovo ne priznaje jedan broj država, uključujući i nas. Mi nikada nismo priznali njihovu nezavisnost. Normalno, naš FS bi trebalo da razgovara sa drugim državama koje imaju isti stav kao Rumunija i da dođe do metode koja ne bi trebalo da uništi ceo sistem, ali da se poštuju stvari koje su veoma jasne iz ugla Rumunije. Zato bih dodao da će FS Rumunije morati da pronađe neka rešenja. Ako ne, ono što možemo da uradimo je da izgubimo službenim rezultatom 3:0. – rekao je Maleškanu.

Inače, Rumunije je žrebana u grupi I sa Švajcarskom, Izraelom, Belorusijom, Andorom i tzv. Kosovom.

A nedavno su i detalji sa meča Rumunije i BiH obišli ceo svet. Naime, rumunska publika se našalila sa gostujućim navijačima skandirajući im „Srbija! Srbija!“, a „BH fanatikosi“ su krenuli da kidišu ka domaćim pristalicama. Leteli su razni predmeti ka Rumunima, zatrčavali su se bosanski huligani na ogradu, ali im ni domaćini na stadionu u Bukureštu nisu ostali dužni…Očigledno da su Rumuni privrženi Srbima, više nego bilo kojoj državi u okruženju.

 

 

Izvor: Novosti.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button