Narodna biblioteka „Stevan Sremac“ u Nišu obeležila 145 godina od osnivanja

,Snaga našeg društva je u kolektivnoj mudrosti našeg naroda, a biblioteke su jedan od ključnih temelja te mudrosti. Direktorka Narodne biblioteke Stevan Sremac u Nišu Sonja Šuković, već dugi niz godina se brine da upravo jedan takav temelj u našem gradu bude jak i stabilan“, poručio je povodom proslave 145 godina Biblioteke, Načelnik Nišavskog upravnog okruga Petar Babović. On se danas svrstao u počastvovano društvo dobitnika zahvalnica koje je, povodom značajne godišnjice, Biblioteka dodelila i Tamari Vučić, supruzi predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Nikoli Selakoviću, ministru kulture, kao i književniku Branislavu Jankoviću.
Rođendan biblioteke proslavljen je u sali Svetosavskog doma u Nišu uz prikladan kulturno umetnički program, a besedu je održao Selimir Radulović, upravnik Biblioteke Matice srpske.

Ministar Selaković je čestitao rođendan Narodnoj biblioteci Stevan Sremac u Nišu, ističući da zaposleni u toj ustanovi nose sa lakoćom i sa velikom odgovornošću ne tako malo breme, u kome se kao u žižnoj tački prelamaju i prošlost i sadašnjost i budućnost.

,,Imajući na umu predačko nasleđe minulih vremena kao zalog našeg identiteta, vi ga u sadašnjosti obogaćujete, nadograđujete, znajući da je to pravi i jedini ispravan ulog za vremena koja dolaze“, zaključio je ministar Selaković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button