Na proleće novi poziv za subvencije za energetsku efikasnost uključiće mnoge opštine, toko i GO Pantelej u Nišu

 

Foto: Printskrin, Instagram, Dubravka Đedović

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović najavila je danas da će novi poziv za subvencije za energetsku efikasnost za domaćinstva biti objavljen na proleće, tačnije u martu ili aprilu.

Ova vest dolazi povodom obeležavanja Svetskog dana energetske efikasnosti, naglašavajući važnost stalne pažnje i akcija usmerenih ka efikasnijem korišćenju energije.

Ministarka Đedović Handanović istakla je da je energetska efikasnost ključna za zelenu tranziciju i da mere usmerene ka njenom unapređenju donose brojne koristi. Posebno je istakla značaj uštede energije, smanjenja računa za domaćinstva i pozitivnog uticaja na životnu sredinu.

U prošloj godini, kroz projekat „Čista energija i energetska efikasnost za građane“, više od 5.500 domaćinstava dobilo je subvencije za energetsku efikasnost, a Ministarstvo planira da u naredne četiri godine uloži oko 50 miliona evra u ovu oblast.

Pored podrške građanima, Ministarstvo energetike takođe ulaže značajna sredstva u unapređenje energetske efikasnosti u javnim objektima širom zemlje. Tokom prethodne godine, završeni su radovi na energetskoj sanaciji 13 osnovnih škola, među njima i OŠ „Stefan Nemanja“ u GO Pantelej i brojnih vrtića, što je doprinelo stvaranju energetski efikasnijeg društva.

Očekuje se da novi poziv za subvencije za energetsku efikasnost donese dodatne mogućnosti za građane i doprinese daljem unapređenju energetske efikasnosti u Srbiji.

Tekst objavljen projektnim finansiranjem GO Pantelej

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button