Na prelazu Gradina zaplenjeno preko 3.000 navijačkih rekvizita

Foto: Uprava carina

Prošle nedelje pred početak Evropskog prvenstva u fudbalu, carinski službenici su, u saradnji sa policijom, na graničnom prelazu Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja više od 3.000 navijačkih rekvizita. Tokom ove akcije zaplenjen je i automobil u kojem je otkrivena ilegalna roba, jer je vrednost rekvizita premašivala trećinu vrednosti vozila.

Incident se dogodio kada je automobil, kojim su iz Turske ka Nemačkoj putovala dva muškarca, izdvojen za detaljan pregled na ulazu u zemlju. Prema rečima predstavnika Uprave carine, putnici su tvrdili da, osim ličnog prtljaga, imaju i 300 navijačkih šalova. Međutim, detaljan pregled automobila otkrio je daleko veći broj rekvizita: više od 2.800 navijačkih šalova, 50 kačketa i 450 zastavica zemalja i reprezentacija učesnica Evropskog fudbalskog prvenstva.

“Kako 300 šalova koje su putnici prijavili predstavljaju robu trgovačkog karaktera, ona će biti vraćena u inostranstvo,” izjavili su iz Uprave carine. Preostali neprijavljeni navijački rekviziti, zajedno sa automobilom, biće zadržani do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Ovaj slučaj je još jedan u nizu uspešnih akcija carinskih službenika na graničnim prelazima, usmerenih na sprečavanje krijumčarenja robe i suzbijanje nelegalne trgovine. Uprava carine naglašava da će nastaviti sa pojačanim kontrolama i detaljnim pregledima kako bi se osigurala bezbednost i poštovanje zakona na granicama.

Ovaj incident na graničnom prelazu Gradina još jednom ukazuje na važnost detaljnih pregleda i saradnje carinskih službenika sa policijom. Sprečavanje krijumčarenja i zaplena velike količine navijačkih rekvizita predstavljaju značajan korak ka očuvanju legalne trgovine i sigurnosti granica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button