Na poslednjoj sednici Skupštine u ovoj godini o rebalansu budžeta za 2023. i planovima za 2024. godinu

Rebalans budžeta za 2023.godinu, predlog programa uređivanja građevinskog zemljišta i održavanja komunalne infrastrukture za 2024.godinu kao i davanje saglasnosti na program poslovanja gradskih preduzeća u narednoj godini, bile su glavne tačke dnevnog reda na 36. sednici Skupštine grada Niša, poslednjoj u ovoj godini.

Prema rečima gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski rebalansom je budžet planiran za ovu godinu umanjen za 640 miliona dinara, ali je cilj je da realizacija prihoda i rashoda bude iznad 90 posto što je već i ostvareno.

Usvojen je i program uređivanja građevinskog zemljišta i održavanje komunalne infrastrukture u 2024.godini.

Sotirovski je istakla da će infrastrukturni projekti i u narednoj godini biti prioritet, završićemo započete i započeti nove. Biće nastavljeni radovi na izgradnji putne i komunalne infrastrukture. Rekonstruisaće se Oficirski i Učiteljski dom u kome će se nalaziti Omladinski centar i odmaralište Divljana. Milijardu dinara Grad će uložiti u opremanje Industrijske zone Sever biće koja je važna zbog novih investitora. Nastavlja se sa izgradnjom Niša u saradnji sa sugrađanima jer se i dalje osluškuju njihove potrebe.

Odbornici su dali saglasnost na programe poslovanja gradskih preduzeća i ustanova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button