Na dočeku „Srpske“ u Nišu, Amadeus bend, vatromet i hiljade građana

Više hiljada građana Niša i njihovih gostiju dočekalo je pravoslavnu Novu godinu uz Amadeus bend i bogat vatromet u Svetosavskom parku. Ni minus od nekoliko stepeni nije sprečio brojne ljubitelje dočeka Nove godine na otvorenom, da sa leskovačkim bendom, prepoznatljivog zvuka, pevaju i igraju više od dva sata.

Na dočeku "Srpske" u Nišu,  Amadeus bend, vatromet i hiljade građana

„Gradska opština Medijana, jedna je od retkih opština koja nije odustala od tradicije organizovanja dočeka pravoslavne Nove godine, jer želi da čuva stare običaje po kojima je naša zemlja prepoznatljiva“, izjavio je predsednik najveće niške opštine, Nebojša Kocić.

„Čestitam pravoslavnu Novu godinu svim Nišlijama, ali i gostima, koji su u naš grad došli da proslave dolazak 2024.godine po julijanskom kalendaru.  Lepo je videti da nam u goste dolaze građani iz drugih opština i inostranstva. Opština Medijana je centralna niška opština i opravdava epitet koji joj pripada, dodao je Kocić.  – Januar je mesec tradicije u našoj opštini, lomili smo Česnicu sa šest dukata, sada proslavljamo srpsku Novu godinu, a čeka nas i plivanje za Časni krst“- rekao je predsednik Kocić.

Inače, nastup „Amadeusa“ u Svetosavskom parku obeležili su njihovi najveći hitovi: Kupi me, Takve kao mi, Kada zaspiš, 100%, Nije svejedno, Ona i ja…ali i repertoar uobičajen za zajedničke dočeke.

Početak pravoslavne Nove godine obeležen je tradicionalnim odbrojavanjem u ponoć i bogatim vatrometom od gotovo deset minuta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button