Muzika i radost na Božićnom koncertu NCPD“ Branko“

Sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa niškog g. Arsenija, u utorak 8. januara je u Nišu održan tradicionalni „Božićni koncert“ NCPD „Branko“, kao svojevrstan poklon Nišlijama od Eparhije niške, Uprave Sabornog hrama i domaćina izvođača, za najradosniji praznik.

Preosvećeni vladika Arsenije obratio na samom početku prisutnima toplim rečima, podsetivši na značaj Božića, čestitajući svima praznik uz radostan pozdrav MIR BOŽIJI, HRISTOS SE RODI!

Kao nikada do sada, Sala Svetosavskog doma bila je mala, da primi sve one koji su danima nestrpljivo čekali ovaj poseban muzički i duhovni događaj.

Niška publika imala je priliku, da pored srpskih, čuje kompozicije, poznatih svetskih autora, duhovne i svetovne muzike.

Srpske, ruske, ukrajinske, grčke, anglikanske božićne pesme, duhovne i svetovne kompozicije, akapela i uz pratnju Kamernog orkestra „Branko“ sa dirigentom Milom Pužić, oduševile su prisutne u sali Svetosavskog doma..

Posebnost ovogodišnjeg koncerta je izvođenje narodnih pesama u pratnji orkestra sastavljenog od profesora muzike.

Muzički zrelo izvođenje zahtevnih kompozicija, pevača oba hora, „malog“ na čelu sa dirigentom gospođom Jovanom Mikić i „velikog“ pod dirigentskom palicom gospođe Sare Cincarević, kao i vrlo dobrih vokalnih solista, potpuno opravdavaju postojanje „Družine“, kao i zaslužena, domaća i svetska priznanja.

Koncertu su doprineli i najmlađi, Dečja drmaska sekcija NCPD „Branko“ pod rukovodstvom Suzane Milovanović.

Koncertu za pamćenje, pored sveštenstva, je priustvivala gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i brojne ličnosti iz javnog života grada Niša.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button