Momirović: Komplkes bivše Elektronske industrije može biti primamljiv investitorima za industrijsko-naučno-ugostiteljski hab

Foto: Grad Niš

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i ministar trgovine Tomislav Momirović održali su u Gradskoj kući sastanak Radne grupe za analizu i predlog mera za unapređenje poslovanja Elektronske industrije Niš.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici  četiri preduzeća koja posluju u okviru nekadašnje Elektronske industrije. Na sastanku su privrednici izneli probleme sa kojima se suočavaju.

Gradonačelnica Niša je navela da su privrednici zadovoljni nakon prvog sastanka i dodala da se konkretni rezultati očekuju već do kraja godine. Dodala je da su osnovni problemi privrednika vodosnabdevanje, snabdevanje strujom, imovinski odnosi, ozakonjenje, za koje su se privrednici obraćali Gradu Nišu, a Niš bez pomoći države nije to mogao da reši.

U preduzećima koja posluju u okviru Elektronske industrije radi više od 5.000 radnika, a ministar Momirović je istkao da je ta lokacija izuzetno vredna i da može biti primamljiva za investitore i jednog dana postane industrijsko-naučno-ugostiteljski hab.

Izvor: Grad Niš

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button