Ministarstvo odbrane Rusije: Amerikanci izazivali bolest vakcinom da bi zarađivali na lekovima

EPA–EFE/ DŽ.K.

Ministarstvo odbrane Rusije raspolaže informacijom da je Amerika od 2017. godine razvijala mRNK vakcinu koja je izazivala bolesti i ozbiljne zdravstvene komplikacije, izjavio je načelnik odeljenja za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu pri ruskoj vojsci Igor Kirilov.

Kako je rekao, te vakcine su izazivale bolesti i komplikacije kao što su meningitis, anafilaktički šok, srčani i moždani udar.

Pored toga, kako je objasnio, kompanije Fajzer i Moderna dobile su od američke Vlade višemilionske ugovore za proizvodnju lekova za potrebe saniranja neželjenih efekata i lečenja bolesti izazvanih vakcinacijama.

„To omogućava američkim farmaceutskim kompanijama da u potpunosti iskoriste pojavu novih patogena i da ih pretvore u neograničenu dobit”, istakao je on.

Amerika je odgovorna za ponovnu pojavu ebole u Africi

Kirilov je takođe kazao i da Ministarstvo zdravlja jedne centralnoafričke države trenutno sprovodi istragu veštačkog širenja ebole od strane američkih biologa.

„Zabrinutost je izazvana činjenicom da je izolovani soj `sudan` potpuno identičan virusu koji je kružio Afrikom tokom epidemije 2012. godine”, rekao je Kirilov.

Objavljen spisak ukrajinskih naučnika u američkim projektima

Takođe, kao jedna od verzija u obzir se uzima i mogućnost nepažljivog rukovanja patogenima od strane američkih biologa koji su bili angažovani na projektima u tom regionu.

Kirilov je na brifingu objavio i imena ukrajinskih naučnika koji su bili angažovani na američkim vojno-biološkim projektima, a među njima su i predstavnici ukrajinskih državnih instituta, ali i privatnih kompanija.

U pitanju su Sergej Morgun (načelnik sanitarno-epidemiološe uprave ukrajinske vojske), koji je bio angažovan na projektu UP-8 i bavio se istraživanjima hantavirusa, koji je smenio Sergeja Litovku – rukovodioca istraživanja i testiranja virusa krimsko-kongoanskr hemoragijske groznice i hantavirusa na ukrajinskim vojnicima.

Na spisku se našao i Vladimir Kurpita, rukovodilac Centra za javno zdravlje koji je sprovodio sveobuhvatnu kontrolu i vodio komunikaciju ukrajinskih specijalista sa Amerikancima, a ujedno se bavio i prikupljanjem bioloških uzoraka od ukrajinskih državljana za potrebe njihovog slanja u inostranstvo.

Takođe, Kirilov je spomenuo i šefa laboratorije pri Centru za javno zdravlje ukrajinskog Ministarstva zdravlja Irine Demčišine koja je imala ulogu posrednika između američkih i ukrajinskih kompanija.

Takođe je upozorio da Kijev, uprkos svim ovim objavljenim informacijama, nastavlja saradnju sa Pentagonom i to na najopasnijim patogenima za ljude, kao što su antraks, male boginje, kuga, ebola – ukupno 50 različitih vrsta bakterija i virusa.

Ukrajinski i američki zvaničnici nisu se oglašavali povodom ovih informacija.

 

 

Izvor: Politika.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button