Ministar Vučević razgovarao sa ambasadorom SAD Hilom o saradnji u oblasti odbrane

Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Kristoferom Hilom o saradnji u oblasti odbrane.

Ministar Vučević zahvalio je ambasadi SAD na uticaju koji je ispoljen prilikom smirivanja situacije na severu Kosova, a posebno je naglašen zajednički stav po pitanju neophodnosti konstituisanja Zajednice srpskih opština kao preduslova za dalji nastavak pregovaračkog procesa.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Vučević je istakao da posete visokih delegacija SAD u prethodnom periodu ukazuju na jačanje odnosa SAD i Republike Srbije.

Posebno je istaknuta predstojeća poseta načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića Nacionalnoj gardi Ohaja i Združenoj komandi Oružanih snaga SAD u Vašingtonu.

Ambasador SAD Kristofer Hil istakao je da su SAD pouzdan partner Srbije i naglasio da će ambasada SAD sa svoje strane učiniti sve da srpske delegacije prilikom posete SAD u potpunosti ispune ciljeve posete i budu prihvaćene na najvišem nivou.

Ambasador Hil istakao je da se SAD nadaju skorom nastavku saradnje u segmentu koji se odnosi na zajedničke vežbe i dodao da su SAD spremne da pomognu proces opremanja Vojske Srbije, navedeno je u saopštenju.

 

 

Izvor: Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button