Ministar Selaković i načelnik Babović obišli radove na obnovi spomenika na Čegru

Načelnik Nišavskog upravnog okruga, Petar Babović, zajedno s ministrom Selakovićem, je obišao radove na spomeniku i izrazio zadovoljstvo što su ta obećanja ispunjena. Ova akcija ne samo što je doprinela obnovi kulturne baštine, već je i pokazala angažovanost vlasti u održavanju i zaštiti nasleđa.

,,Ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikolu Selakovića, dočekali smo na Čegru, tamo gde je pre manje od godinu dana obećao da će Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uložiti u obnovu spomen kompleksa i to obećanje, na veliku radost svih nas u Nišu, i ispunio“, poručio je načelnik Nišavskog upravnog okruga Petar Babović koji je sa ministrom Selakovićem obišao radove na tom spomeniku.
U uređenje spomenika je, prema rečima ministra Selakovića, uloženo više od pet miliona dinara tako da će, za dva meseca, spomenik dočekati spremno proslavu 215 godina od čuvene Čegarske bitke.

,,Ovo nisu potpuni radovi na uređenju tog mesta. Ideja resornog ministarstva je da se u okviru kompleksa izgradi objekat sa savremenim multimedijalnim sadržajima koji će svim posetiocima Čegra, a posebno najmlađima, koji tu dolaze u sklopu đačkih ekskurzija, dočarati samo poprište bitke u vreme njenog odvijanja“, naglasio je tom prilikom ministar Selaković.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button