Manifestacija „Dobričko kulturno leto 2023“ u Bučiću, opština Merošina

Drugu godinu za redom, 25. i 26.avgusta u selu Bučić, opština Merošina, biće održana manifestacija „Dobričko kulturno leto 2023“.

Pored raznih nastupa folkloraša, izložbe starih zanata, umetnina i predmeta domaće radinosti, izložbe narodne nošnje tamošnjeg kraja, biće održana i takmičenja u pripremi ajvara- gastronomski Karavan „Izađi mi na teglu 2023“, u spremanju potpečenki i nadmetanje u narodnim sportskim igrama, posetioci će imati priliku da se upoznaju i sa turističkim potencijalima opštine Merošina.

Književno veče posvećeno piscima iz okoline otvoriće manifestaciju 25. avgusta od 19 sati, dok je sledećeg dana, 26.avgusta, planirano i takmičenje u pravljenu ajvara i potpečenki, specijaliteta ovog kraja. Takmičenja počinju od 11 sati.

Od 19 sati počeće kulturno – umetnički program koji će otvoriti folklorne grupe, a u nastavku večeri biće organizovana takmičenja u izvođenju narodne i etno muzike, pričanju zdravice i poezije na lokalnom dijalektu i izvođenje narodne muzike na tradicionalnim instrumentima.

Manifestacija „Dobričko kulturno leto 2023“ održava se u dvorištu stare škole u selu Bučić, opština Merošina. Ova manifestacija je spoj kulture, tradicije i gastronomskih specijaliteta dobričkog kraja.

 

 

Izvor: dobricke.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button