Lokalni izbori u Nišu 2. juna kada i beogradski

Predsednica Skupštine Ana Brnabić objavila je da je prihvaćen zahtev opozicije okupljene oko koalicija „Srbija protiv nasilja“ i „NADA“ da se svi lokalni izbori planirani za jul i avgust održe istog dana kao i beogradski izbori – 2. juna. 

Odluka predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić odnosi se i na Niš.

Brnabić je istakla da je odluka doneta nakon konsultacija sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, te da će se 2. juna raspisati svi izbori koji su bili planirani za jul i avgust.

„Nakon 17 dana razgovora sa svim poslaničkim grupama ili najvećim brojem koji su se odazvali pozivu i iscrpljivanju mogućnosti razgovora, donela sam u konsultacijama sa predsednikom Vučićem odluku da prihvatimo zahtev opozicije okupljene oko SPN i Novog DSS-a – NADA, koji su mi predali tokom razgovora, da raspisemo sve one izbore kojima je vreme padalo za jul i avgust i da ih raspisemo sve za 2. jun“, rekla je Brnabićeva.

Ona je dodala da će to zahtevati izmenu Zakona o lokalnim izborima i da je važno da se to uradi što pre. „Moja molba je da to završimo danas popodne, očekujem da taj predlog za izmenu zakona potpiše najveći broj poslanika, da sa tim predlogom idemo zajedno i pokažemo jedinstvo u teškim trenucima za sve naše građane. Nakon toga u subotu da budemo u plenumu i s obzirom na to da nema rasprave o ovome, da u subotu usvojimo zakon i da u nedelju raspisemo sve lokalne izbore“, rekla je Ana Brnabić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button