Leskovac: Vozio sa 2,03 promila alkohola, odbio da se testira – policija mu oduzela vozilo

U petak, 23. februara, policija u Leskovcu privremeno je oduzela vozilo „volksbagen pasat“ od 61-godišnjeg vozača nakon što je izvršio težak saobraćajni prekršaj i odbio da se alkotestira.

Ovaj vozač, čiji su inicijali navedeni kao N.N., već je pravnosnažno osuđen zbog odbijanja alkotestiranja i prekršaja nasilničke vožnje u prethodne dve godine. Prema izveštaju policije, vozač je bio pod dejstvom alkohola sa 2,03 promila u organizmu.

Nakon zaustavljanja, vozač je zadržan u službenim prostorijama, a dežurni sudija Prekršajnog suda u Leskovcu obavešten je o događaju i naložio je dalje postupanje. Vozač će biti procesuiran u skraćenom postupku nakon sprovedenog zadržavanja.

Privremeno oduzimanje vozila traje do okončanja postupka pred nadležnim sudom, što predstavlja primenu nove zaštitne mere iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima. Ova mera se primenjuje kada je učinilac težeg prekršaja već pravnosnažno osuđivan za slične prekršaje u prethodne dve godine.

Policija naglašava da se pod teži saobraćajni prekršaj podrazumeva nasilnička vožnja, teška alkoholisanost, odbijanje alkotestiranja ili utvrđivanja prisustva psihoaktivnih supstanci, vožnja bez vozačke dozvole, kao i prekoračenje brzine u naselju za više od 70 kilometara na čas ili van naselja za više od 80 kilometara na čas od dozvoljene.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button