Kosovski policajci koje je uhapsila Srbija pušteni da se brane sa slobode

Kosovski policajci koje je uhapsila Srbija pušteni da se brane sa slobode

Viši sud u Kraljevu saopštio je da je potvrdio optužnicu protiv trojice kosovskih specijalaca koji su 14. juna uhapšeni na više od jednog kilometra u dubini teritorije centralne Srbije i doneo rešenje kojim je okrivljenima ukinut pritvor.

U saopštenju se navodi da je nakon što je sproveden prethodni postupak i podignuta optužnica od strane Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu protiv osumnjičenih lica B.S., R.Z. i Š.M. zbog po jednog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348. st. 4. u vezi st. 2 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika, vanpretresno veće Višeg suda u Kraljevu potvrdilo optužnicu protiv navedenih okrivljenih i donelo rešenje kojim je okrivljenima ukinut pritvor.

Podsetimo, Kosovo hapšenje smatra kidnapovanjem od strane srpskih vlasti na teritoriji Kosova, dok srpske vlasti pak tvrde da su oni uhapseni unutar teritorije uže Srbije.

Kako je ranije saopštio MUP, tri pripadnika tzv. kosovske policije R. Z. B.S. i M.Š. uhapšeni su u administrativnom pojasu prema KiM, daleko u dubini teritorije centralne Srbije.

Tada je na vanrednoj konferenciji za novinare rečeno da su uhapšeni bili „pod punom ratnom opremom“.

Nakon hapšenja usledili su brojni apeli iz međunarodne zajednice da se policajci oslobode. Premijer Albanije Edi Rama istakao je da će se odnosi između Albanije i Srbije vratiti na nulu ako Beograd ne oslobodi trojicu kosovskih policajaca koje je uhapsila srpska policija.

 

 

Izvor: N1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button