Kineski predsednik o klimatskim promenama

Kineski predsednik Si Đinping poručio je da pridaje veliki značaj rešavanju klimatskih promena i naglasio viziju „bistrih voda i bujnih planina“ kao neprocenjivo bogatstvo, što je postalo konsenzus u današnjoj Kini, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Si je to naveo u odgovoru na pismo učenika škole Fransis Holand u Velikoj Britaniji na temu klimatskih promena.

„Planeta Zemlja je poput velike porodice, a čitavo čovečanstvo je kao jedna zajednica“, rekao je Si.

On je dodao da kineska vlada okuplja čitavo društvo da zaštiti prirodu i ekološku okolinu, aktivno promovišući zeleni razvoj i naporno radeći na izgradnji prelepe Kine.

„Kina preduzima mere bez presedana za rešavanje klimatskih promena i postigla je izuzetna dostignuća“, dodao je.

Si je rekao da kineske škole na svim nivoima i svih kategorija pridaju veliki značaj obrazovanju o ekološkoj civilizaciji. Počevši od malih stvari, kineski učenici neguju dobre navike očuvanja energije i zaštite životne sredine i uče o usvajanju zelenog i niskougljeničnog načina života.

Si je rekao da želi dobrodošlicu učenicima škole Fransis Holand da posete Kinu i pogledaju najveću svetsku vetroelektranu, solarnu elektranu i veštačku šumu, kao i slikovite nacionalne parkove.

 

J. M.

 

Projekat Niš ekološki grad sufinansirao je grad Niš. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button