Kako se ponovo priključiti na elektromrežu – Grad pomaže u saradnji sa EPS-om

Prošle nedelje Grad Niš je organizovao još jedan prijem za građane koji su bez struje i poteškoćama pri ponovnom priključenju na elektromrežu.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Na sastanku, održanom u Gradskoj kući, prisustvovali su gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, predstavnici Grada, kao i direktori Elektrodistribucije Srbije (EDS) i Elektroprivrede Srbije (EPS) Snabdevanje. Oni su saslušali probleme građana i zajedno sa njima pokušali da pronađu rešenja za njihove dugogodišnje probleme.

Većina građana je otišla iz Gradskog zdanja zadovoljna, jer su dogovorili način kako da ponovo budu priključeni na elektrosistem. Gradonačelnica Sotirovski ističe da građani na ovim prijemima dobijaju precizne informacije o tome šta treba da učine i koju dokumentaciju da podnesu, te da odlaze zadovoljni. Međutim, postoje i slučajevi koji se ne mogu lako rešiti, uglavnom zbog nerešenih imovinskih odnosa sa rođacima i drugih sličnih problema.

Grad Niš je posrednik između građana i EPS-a u potrazi za rešenjima kako bi domaćinstva bila vraćena na elektromrežu, i do sada je uspeo da vrati određeni broj domaćinstava, što rezultira smanjenjem broja građana koji su isključeni sa mreže.

Građani koji su bez struje uglavnom ostaju zbog neplaćenih računa, velikih dugovanja, ali i zbog neovlašćene potrošnje. Ovakvi susreti i akcije imaju za cilj poboljšanje uslova života građana i rešavanje njihovih osnovnih potreba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button