Kako izgleda Pirot iz vazduha nakon izlivanja amonijaka iz vagona

Izvor: Čitalac N1

U Pirotu je na snazi vanredna situacija posle curenja amonijaka iz prevrnutog vagona, a zbog simptoma trovanja sinoć se više od 50 osoba obratilo lekaru. Škole, vrtići i javne ustanove u Pirotu danas ne rade. Čitalac portala N1 iz Pirota dostavio nam je fotografije tog grada iz vazduha, načinjene jutro nakon izlivanja amonijaka.

Na fotografijama je vidljiv oblak belog dima iznad grada, mada je iz Kriznog štaba u Pirotu u međuvremenu saopšteno da u vazduhu u tom gradu više nema amonijaka, tj. da je količina amonijaka na pet mernih mesta u gradu ravna nuli.

Izvor: Čitalac N1

Reporter N1 iz Pirota javlja da je otrovni vazduh, odnosno gas amonijak, prema nezvaničnim saznanjima, još uvek prisutan na području oko Staničenja, sve do ulaza industrijske zone Pirota.

Vlasnik portala Pirot Plus Online Nenad Paunović uspeo je da dođe do mesta akcidenta gde je zatekao telo mrtvog muškarca, što je odmah prijavio Hitnoj pomoći. Prema nezvaničnim informacijama iz policije, reč je o turskom državljaninu, najverovatnije vozaču kamiona.

U Pirot je, dan posle nesreće, stigao i ministar saobraćaja Goran Vesić koji je poručio da nema razloga za paniku zato što je situacija pod kontrolom, ali ima razloga za oprez zato što incident nije završen i zato što nisu sanirane sve posledice.

Ministarstvo zaštite životne sredine oglasilo se tek saopštenjem, navodeći da prati na terenu između Pirota i Bele Palanke posle izlivanja amonijaka iz cisterne na toj deonici.

 

 

Izvor: N1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button