Kada počinje sezona kupanja na otvorenim bazenima u Nišu i koliko koštaju ulaznice?

Foto: M. S. / Danas

Iako vreme još nije za kupanje u bazenu na otvorenom u pojedinim gradovima u Srbiji sezona je već počela, za to vreme oni u zatvorenom rade i dalje.

Niš: Na raspolaganju samo jedan veliki otvoreni bazen

Niš, koji je decenijama unazad imao više velikih otvorenih bazena, pa su kupači imali mogućnost izbora, ovog leta je “spao” na samo jedan takav bazen.

Otvoreni bazen u Sportskom centru “Čair” je formalno počeo da radi 1. juna, ali kupača uglavnom nema, zbog kišnog vremena.

“Imamo potvrdu niškog Instituta za javno zdravlje da je voda bakteriološki i hemijski ispravna, a i sve drugo je spremno za kupališnu sezonu.

Cena za celodnevno kupanje je 300 dinara, i nije menjana u odnosu na prošlu godinu. Za one koji imaju lojaliti kartice ona je za 50 odsto niža.

Deca do sedam godina starosti ne plaćaju ulazak”, rekla je za Danas direktorka Sportskog centra „Čair“ Branka Aranđelović. Ona je kazala da kreće i besplatna škola plivanja za oko 650 predškolaca i učenika od prvog do četvrtog razreda. Bazen na Čairu je olimpijski, ali posetici mogu i da uživaju i u omanjem akva parku, kao i u zatvorenom bazenu.

Zatvoreni bazen radi od 12 do 17.45 časova, a cena ulaznice je 200 dinara.

Veliki vojni bazen u Donjoj Vrežini još nije počeo da radi, a na javno objavljeni službeni broj telefona nije bilo moguće nikoga dobiti.
Nišlije mogu da se kupaju i na manjim otvorenim  bazenima u privatnim klubovima i hotelima. Cene se kreću od 500 do 1.000 dinara.

Nekada su u ovom gradu radili i veliki otvoreni bazeni kod Kazneno popravnog doma, bazen kod Vojnog aerodroma, kao i bazen hotela „Nais“ na naplatnoj rampi na auto-putu Niš- Beograd, ali sada su sva ta kupališta zatvorena.

U Nišu je, inače, u toku je izgradnja akva parka, na lokaciji Lozni kalem, na ulazu u Nišku Banju, koja je jedna od pet niških opština.

Akva park, koji će imati otvorene i zatvorene bazene, trebalo bi da bude završen u toku ovu godine.

 

 

Izvor: Danas.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button