Kabinet ministra Tončeva nastavlja ulaganjima, 220 miliona dinara za nedovoljno razvijene opštine

Ministar za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Srbije, Novica Tončev, potpisao je u Vladi Republike Srbije ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za Program podrške unapređenja razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština u ukupnom iznosu od 220 miliona dinara.

Ova sredstva su dodeljena 35 nedovoljno razvijenih opština za oblasti unapređenja lokalne komunalne infrastrukture i aktivnosti preduzimanja mera u cilju smanjenja siromaštva.

Sredstva su namenjena za različite oblasti, uključujući rekonstrukciju i adaptaciju objekata, nabavku vozila i opreme za održavanje komunalne infrastrukture, rekonstrukciju parking prostora, izgradnju mostova, rekonstrukciju ulica, puteva i trotoara, uređenje bina letnje pozornice, rekonstrukciju i izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, kao i mere pomoći stanovništvu i osetljivim kategorijama.

Ministar Tončev istakao je da je ovo četvrta godina zaredom kako se organizuje dodela sredstava za jedinice lokalne samouprave iz četvrte kategorije, što pokazuje kontinuirani angažman na unapređenju razvoja ovih područja. Dodatno je naglasio da iako ova suma nije dovoljna da se zadovolje sve potrebe ljudi iz manje razvijenih delova Srbije, Ministarstvo neprestano radi na tome da pravi pomake i unapređuje životne uslove u tim oblastima.

Saradnja Ministarstva sa lokalnim samoupravama je izuzetna, što pokazuje posvećenost svih strana u ostvarivanju ciljeva unapređenja razvoja. Potpisivanjem ugovora i obezbeđivanjem novčanih sredstava, pružena je dodatna podrška za promene koje će direktno uticati na poboljšanje kvaliteta života građana u ovim opštinama.

Ministar Tončev naglasio je važnost međuresorne saradnje za postizanje najboljih rezultata, te istakao svoju posvećenost u obezbeđivanju što većeg broja mogućnosti i prilika za stanovnike nedovoljno razvijenih područja. Ova inicijativa predstavlja još jedan korak ka ostvarivanju ciljeva ravnomernog regionalnog razvoja i unapređenja životnih uslova građana širom Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button