Javni poziv za učešće u unapređenju kapaciteta za sakupljanje otpadne staklene ambalaže

U cilju sprovođenja  Programa upravljanja otpadom u Republici Srbiji za period 2022 – 2031. godine, kao i Strategije Sekopaka, operatera sistema upravljanja ambalažnim otpadom, koji se zasnivaju na principima cirkularne ekonomije i održivog poslovanja, raspisuje se javni poziv za zainteresovane jedinice lokalne samouprave i njihova Javna komunalna preduzeća zadužena za sakupljanje komunalnog ambalažnog otpada, koji će zajednički uzeti učešće u unapređenju kapaciteta za sakupljanje otpadne staklene ambalaže.

Foto: Arhiva, printscreen

Unapređenje sistema se sprovodi uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine.

Javni poziv namenjen je svim gradovima, opštinama i gradskim opštinama (u daljem tekstu: „JLS“) i njihovim Javnim komunalnim preduzećima zaduženim za sakupljanje komunalnog ambalažnog otpada (u daljem tekstu: „JKP“), a u skladu sa kriterijumima definisanim u Prilogu 1 ovog poziva.

Unapređenje kapaciteta za sakupljanje otpadne staklene ambalaže podrazumeva dodelu opreme  za sakupljanje – reciklažna zvona, na besplatno korišćenje na minimalni period od godinu dana uz finansijsku podršku SEKOPAKA u procesu sakupljanja.

Predmet unapređenja je postavka 800 reciklažnih zvona, tehničkih karakteristika definisanih u Prilogu 2 poziva. Minimalni broj zvona po JLS I njegovom JKP je 30, a maksimalni 100.

Obaveza odabranih lokalnih samouprava jeste da u potpunosti sprovode elemente iz Vodiča za uspostavljanje sistema za sakupljanje staklene ambalaže u jedinicama lokalne samouprave, dostavljen u Prilogu 3 poziva.

Obaveza JKP osnovanih od strane JLS jeste da sa teritorije odabrane JLS sakupljaju otpadnu staklenu ambalažu, koju će zatim predati SEKOPAKU na dalje postupanje u skladu sa Zakonom o ambalaži i ambalažnom otpadu.

Podela zvona odabranim JLS će se izvršiti u periodu od marta 2023. do aprila 2023. godine.

Prijave sa pratećom dokumentacijom zainteresovana JLS i njeno JKP zajednički dostavljaju elektronski na adresu office@sekopak.com ili poštom na adresu:

SEKOPAK
Za: “ Prijava za unapređenje kapaciteta za sakupljanje otpadne staklene ambalaže ’’,

Milutina Milankovića 3v, 11070 Novi Beograd

Prijava se podnosi najkasnije do 14.02.2023. godine.

U nastavku možete preuzeti dokumentaciju:

 

 

 

Izvor: sekopak.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button