Javni poziv za učešće u programu „Moja prva plata“

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je javni poziv za realizaciju programa podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“, koji će biti realizovan kroz četiri faze.

Prijavljivanje poslodavaca i oglašavanje slobodnih radnih mesta biće realizovano do 7. novembra 2023. godine, dok se nezaposleni mladi za učešće u programu mogu prijaviti u periodu od 13. novembra do 6. decembra ove godine.

Izbor kandidata od strane poslodavca biće sproveden od 7. do 22. decembra 2023. godine, a konačna lista poslodavaca sa brojem izabranih izvršilaca na oglašenim radnim pozicijama biće objavljena na portalu „Moja prva plata“ najkasnije do 29.12.2023. godine.

Zaključivanje ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata, kojim se uređuju međusobna prava i obaveze, biće sprovedeno u periodu od 1. do 19. januara 2024. godine, kada će takođe početi i sprovođenje ovog programa.

U novom ciklusu programa „Moja prva plata“ predviđeno je uključivanje 10.000 nezaposlenih, starosti do 30 godina, sa najmanje srednjim obrazovanjem i bez radnog iskustva. Program će se sprovoditi kod poslodavca, u privatnom i javnom sektoru, u trajanju od 9 meseci, bez zasnivanja radnog odnosa. Mladi sa srednjim obrazovanjem  dobijaće novčanu naknadu u iznosu od 28.000 dinara, sa visokim obrazovanjem 34.000 dinara, uz uplatu doprinosa za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.

Ovim programom daje se mogućnost mladima koji koji nemaju radno iskustvo da obave praksu na konkretnim poslovima kod poslodavca, u cilju sticanja znanja, veština i kompetencija za rad, kako bi na taj način povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje.

Javni poziv za ovogodišnji program „Moja prva plata“ i sve informacije o programu nalaze se na sajtu Nacionalne službe za zapošljava na sajtu www.nsz.gov.rs  i Moja prva plata www.mojaprvaplata.gov.rs.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button