Grad Niš poklonio je preko 50 dečijih autosedišta roditeljima

U prethodim godinama, 50 odsto poginule i povređene dece u saobraćajnim nezgodama u Srbiji jesu deca prevožena kao putnici. Da bi bezbednost u saobraćaju bila podignuta na viši nivo Grad Niš poklonio je preko 50 dečijih autosedišta roditeljima – mladim naučnim radnicima sa svih 14 fakulteta niškog Univerziteta.

belami.rs

Zabluda je da deca u Srbiji,starosti do 14 najčešće stradaju kao pešaci.Statistika pokazuje da za njih može biti najpogubnije kada su putnici,što predstavlja direktnu odgovornost roditelja koji upravlja automobilom.

Dečija autosedišta su obavezan deo auto opreme koju su roditelji po Zakonu i moralno dužni da koriste i obezbede svom detetu. Ovoga puta,umesto roditelja mladih naučnika sa svih 14 fakulteta niškog Univerziteta,kombinovana autsedišta za njihove mališane, obezbedio je grad Niš.

Kombinovano autsedište koristi se za decu uzrasta od 15 meseci do 12 godina.Prilikom kupovine, roditelji pre svega treba da vode računa da auto-sedište ima odgovarajući atest,da ga pravilno odaberu u zavisnosti od detetovog uzrasta,težine i visine ,da ga pravilno postave u vozilo i ispravno smeste svog mališana pre polaska na put.

 

 

Izvor: Belami.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button