Goran Džonić upućen na izdržavnje doživotne robije zbog ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca

Penzionisani vatrogasac Goran Džonić (59) iz aleksinačkog sela Moravac stupio je na izdržavanje doživotne robije u Kazneno-popravnom zavodu u Požarevcu nakon što je pravnosnažno osuđen zbog ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca.

Odlukom Apelacionog suda u Nišu, Džonić je konačno osuđen zbog zločina koji je potresao lokalnu zajednicu. U noći između 26. i 27. septembra 2021. godine, iz koristoljublja je oduzeo živote brata od tetke Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane (56) i njihove dvadesetpetogodišnje ćerke Lidije.

„Najteža kazna predviđena Krivičnim zakonikom izrečena je Goranu Džoniću zbog ovog gnusnog zločina“, potvrdio je Osnovni sud u Nišu, nadležan za izvršavanje krivičnih sankcija. Džonić je upućen na izdržavanje kazne 14. februara iz pritvorske jedinice Kazneno-popravnog zavoda u Nišu u Zabelu, gde će izdržavati kaznu doživotnog zatvora.

Ova tragična priča ostavlja teške posledice na zajednicu, a osuda Džonića na doživotni zatvor predstavlja pravdu za porodicu Đokić i šokirani grad Aleksinac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button