Glumac Andrija Milošević imenovan za umetničkog direktora 59. Filmskih susreta u Nišu

Foto: Favi produkcija – Andrija Milošević Fejsvuk

Na nedavno održanoj sednici Saveta festivala, glumac Andrija Milošević postavljen je na poziciju umetničkog direktora 59. Filmskih susreta u Nišu. Ovogodišnji Filmski susreti će se održati od 24. do 30. avgusta na Letnjoj pozornici u Tvrđavi, obećavajući sedmicu bogatu filmskim ostvarenjima i umetničkim doživljajima.

Na istoj sednici, za predsednicu Saveta je izabrana Svetlana Kitić, dok su članovi Saveta iz Grada Niša Jelena Živadinović, Marija Ćirić i Jelena Tomić. U ime Udruženja filmskih glumaca Srbije, izabrani su Rastko Janković, Viktor Savić, Petar Benčina i Fuad Tabučić. Srđan Savić, direktor Niškog kulturnog centra i Festivala, automatski je član Saveta, izjavijo je urednik filmskog programa NKC Dejan Dabić gostujući na RTV Belami.

Selekciona komisija ovogodišnjeg festivala činiće Dejan Dabić, urednik filmskog programa NKC, Rastko Janković, predsednik UFGS, i Srđan Savić, direktor NKC.

Prijava filmova za učešće na ovogodišnjem festivalu biće otvorena od 15. maja do 15. juna 2024. godine. Odabir filmova koji će biti prikazani tokom festivala imaće ključni uticaj na kvalitet celokupnog događaja.

Prošlogodišnji Filmski susreti su obeleženi izuzetnom posvećenošću niške publike, koja je gotovo svake večeri popunjavala Letnju pozornicu, demonstrirajući svoju vernost ovom festivalu.

Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma „Filmski susreti“ – Niš je jedinstvena manifestacija filmske umetnosti koja se fokusira na priznanje i slavljenje kreativnog rada filmskih glumaca. Pokrenut davne 1966. godine, ovaj festival predstavlja jedan od najznačajnijih kulturnih događaja u Nišu, podržan od strane Udruženja filmskih glumaca Srbije i Grada Niša.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button