GIK u Nišu proglasila 11 izbornih lista

U Nišu, jednom od najvećih gradova u Srbiji, politička scena predstavlja mozaik različitih ideja, stavova i političkih opcija. Sa 11 proglašenih izbornih lista za izbor odbornika Skupštine Grada Niša, građani imaju bogat spektar opcija među kojima mogu birati.

Evo pregleda izbornih lista:

1. Koalicija Aleksandar Vučić – Niš sutra: Ova lista predstavlja moćan savez koji obuhvata širok spektar stranaka i pokreta, uključujući poznate entitete poput Socijalističke partije Srbije (SPS), Srpske napredne stranke (SNS) i Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda (PUPS – Solidarnost i pravda).

2. BIRAMO NIŠ – ĐORĐE STANKOVIĆ: Ova lista predstavlja koaliciju koja uključuje Narodni pokret Srbije, Demokratsku stranku, Zeleno – levi front i Pokret slobodnih građana, naglašavajući raznolikost političkih perspektiva u gradu.

3. UJEDINjENI – NADA ZA NIŠ: Ova koalicija donosi širok spektar političkih opcija, uključujući Nova Demokratska stranka Srbije (NOVA DSS), Narodnu stranku (NS), Socijaldemokratsku stranku (SDS) i Dosta je bilo (DJB), pokazujući raznolikost političkih ideja koje su se udružile pod zajedničkim ciljem.

4. Grupa građana „Dr Dragan Milić“: Ova lista nosi ime po svom lideru i predstavlja grupu građana koja je odlučila da se organizuje i izrazi svoje političke stavove i prioritete.

5. Ruska stranka – Rusija i Niš u srcu! – Tihomir Perić: Ova lista ima specifičnu orijentaciju, naglašavajući povezanost između Rusije i grada Niša. Ovo može privući birače sa određenim političkim i kulturnim afinitetima.

6. Bojan Avramović – Ne damo Niš: Ova lista, predvođena Bojanom Avramovićem, jasno ističe odlučnost da se zaštiti i unapredi interes Niša, što može biti privlačno za birače koji se fokusiraju na lokalne probleme i potrebe.

7. Za naš Niš – Petar Bogićević – Koalicija SNAGA: Koalicija koja nosi poruku snage i zajedništva za bolji Niš, može privući birače koji traže konkretne akcije i rešenja za izazove grada.

8. Dr Savo Manojlović – I ja sam Niš – Kreni – Promeni: Ova lista naglašava potrebu za promenom i napretkom u Nišu, predstavljajući se kao alternativa koja će doneti svežu perspektivu i inicijative.

9. Ujedinjeni za selo i grad – Budimo na čisto: Ova lista ističe značaj saradnje između ruralnih i urbanih delova grada, naglašavajući potrebu za celovitim razvojem i inkluzivnošću.

10. Glas naroda je snaga naroda – Koalicija: Glas naroda je snaga naroda: Koalicija koja se fokusira na snagu glasača i njihovu moć da oblikuju politiku i budućnost Niša.

11. Niš naš grad – Branislav Bane Jovanović – Novo lice Srbije – Miloš Parandilović – Stranka Novo lice Srbije: Ova lista predstavlja kombinaciju novih lica i ideja, što može privući birače koji traže svež pristup politici i upravljanju.

Iako je lista „Niš li je“ odbačena, ostale liste nude širok spektar političkih opcija i ideja za budućnost grada Niša, a izbori će biti prilika za građane da izraze svoje stavove i preferencije na lokalnom nivou.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button