Energetska efikasnost: Niš u vrhu gradova koji su ostvarili najveće uštede električne energije

Prema podacima Ministarstva rudarstva i energetike Niš je među deset gradova u Srbiji u kojima je ostvarena najveća ušteda električne energije. Prema navodima v.d. zamenika načelnika Uprave za društvene delatnosti Miljana Ćirkovića, zahvaljujući domaćinskom i odgovornim ponašanjam Grad Niš je uštedeo15 odsto električne energije, u odnosu na isti period prošle godine.

I građani i zaposleni u javnom sektoru su se u vreme globalne energetske krize, ponašali odgovorno i smanjili račune za struju u poslednja četiri meseca u odnosu na isti period od pre godinu dana.

„Grad Niš je u prvih deset gradova u Srbiji po uštedi električne energije, po podacima Ministarstva iz februara ove godine. Podsećanja radi, prošle godine država je uputila apel svim lokalnim samoupravama i građanima da smanje potrošnju električne energije dok traje globalna energetska kriza. U skladu sa ovom inicijativom, Grad Niš je uputio apel svojoj lokalnoj samoupravi, ustanovama kulture, socijalne zaštite i obrazovanja i javnim gradskim preduzećima. Da je ova molba urodila plodom, i da se Grad Niš domaćinski ponašao, govore uporedni podaci iz ove i prethodne godine o uštedi potrošnje električne energije“, izjavio je Miljan Ćirković, v. d. zamenika načelnika Uprave za društvene delatnosti.

PROJEKAT JE SUFINANSIRAN SREDSTVIMA GRADA NIŠA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button