Duhovno – muzički događaj: Koncert radosne manastirske pesme u Niškom kulturnom centru

Niški kulturni centar poziva na jedinstveni koncert posvećen duhovnoj baštini Srbije pod nazivom „Koncert radosne manastirske pesme“. Pripremite se da uživate u večeri ispunjenoj predivnim melodijama, stihovima i pričama koje nas vode kroz bogatu istoriju srpskih manastira.

Događaj će se održati u Maloj sali Niškog kulturnog centra u četvrtak, 14. marta 2024. godine, s početkom u 19 sati. Srpski kompozitor i književnik Vlastimir Stanislavljević Šarkamenac, inspirisan duhovnom i svetovnom tradicijom srpskog naroda, oživeće duh manastira kroz stihove knjige „Neoteto lice Srbije“.

Uz izvanredne izvođače – tenora, klaviristu, violinistu, gitaristu i naratora, pripremite se da se prepustite muzici koja će vas odvesti na putovanje kroz dvanaest najznačajnijih srpskih manastira. Ovaj koncert je prilika da se uronite u duhovnu atmosferu i da istražite bogatstvo kulturne baštine našeg naroda.

Ulaz na koncert je slobodan, stoga pozovite svoje prijatelje i porodicu da se pridruže ovoj posebnoj večeri. Ne propustite priliku da doživite jedinstveno iskustvo koje će vas ostaviti bez daha i ostaviti dubok utisak.

Očekujemo vas na Koncertu radosne manastirske pesme u Niškom kulturnom centru – rezervišite svoje mesto već danas i budite deo ovog nezaboravnog događaja!

Vlastimir Stanisavljević, ili Vla. Sta. Šarkamenac završio je Učiteljsku školu u Negotinu i bio učitelj u mestima istočne Srbije. Studirao je arhitekturu u Skoplju i Nišu, a magistrirao na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Od 1987. živi i radi u Parizu, gde se bavi srpskom književnošću i komponovanjem. Objavio je preko četrdeset knjiga, tačnije 43, poezije i proze, 325 priča u sedam njiga i periodici, a u muzici najužu saradnju postigao je sa Luisom u novokomponovanoj muzici i sa operskim pevačem Slavkom Nikolićem („Srpski Pavaroti”) u ozbiljnoj muzici. Posebno je okrenut horskom stvaralaštvu.

U programu učestvuju:

Mr Slavko Nikolić, tenor

Dr Milivoje Veljić, klavir

Mr Nikola Đuričanin. violina

Dr Uroš Dojčinović, gitara

Dr Aleksandra Paladin, narator i voditelj.

Ulaz je slobodan.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button