Dobrotvorna izložba fotografija i slika pod nazivom „Medicinari u umetnosti“

NKC

Dobrotvorna izložba fotografija i slika pod nazivom  „Medicinari u umetnosti“ autora Borisa Šakića, Marije Simović i Dejana Radonića

Boris Šakić
Boris predstavlja svoje konceptualne fotografije koje se nadovezuju na druga umetnička dela da bi zajedno definisale današnjeg čoveka kroz kameru psihologije i psihijatrije. Skeniranjem QR koda na nekim slikama povezuju se fotografija i drugi oblici umetnosti, da bi tako integrisane ostavile dublji utisak na posmatrača. Primarni cilj izložbe je da se podigne svest publike o duhovnim stanjima koja dominiraju savremenim svetom i ujedno probudi želja da pomognemo manje srećnima od nas.

Marija Simović
Ovom izložbom Marija želi da dočara svoje osećaje i impresije sa raznih čarobnih mesta na Mediteranu.  Događaji, pejzaži, ljudi, emocije – sve je izmešano u boje leta i tako preneto na platno kao priče koje se nadovezuju jedna na drugu… Mirisi, ukusi, muzika koja prožima sve… I ljubav koja sve povezuje.

Dejan Radonić
Dejan svojom kamerom beleži otkrivanja novih kultura, krajolika, i ljudi. Time sebi stvara jednu novu životnu dimenziju koja je oslobodjena od zone komfora. Ujedno, fotografijama iz raznih krajeva sveta nastoji da prenese deo uzbudjenja koje donosi svaka nova destinacija onima koji nisu imali prilike da putuju.

sreda, 22novembar 2022. u 19 sati

Galerija Niškog kulturnog centra

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button