Đurđević Stamenkovski demantovala da je svoju decu nazvala „Kosovo“ i „Metohija“

Nova.rs/Vesna Lalić

Predsednica Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski saopštila je da se na društvenim mrežama pojavila lažna vest pod naslovom „Milica Zavetnica se porodila, dala deci imena Kosovo i Metohija“, koju je navodno objavio portal Nova.rs.

Ona dodaje da joj je jasno da je neko pokušao da se našali na ovaj način, ali da je potrebno povesti računa, jer nekad i šale proizvode lanac dezinformacija i lažnih vesti koje mogu izazvati određene posledice, prenosi Nova.rs

.

„Na društvenim mrežama se danas pojavila lažna vest ‘Milica Zavetnica se porodila, dala deci imena Kosovo i Metohija’. Spakovana je uz fotomontažu da izgleda kao da je sa portala Nova.rs. Iz Nove su me kontaktirali i potvrdili da lažna vest nije potekla od njih, te da je u pitanju fotomontaža. Pretpostavljam da je možda u pitanju nečiji pokušaj da se našali i nemam problem sa tim, ako nekome to uveseljava trenutak u ovom vremenu opšte zabrinutosti, ne zameram. Ali pozivam da se povede računa ubuduće, jer nekada i šale proizvode lanac dezinformacija i lažnih vesti, a to sve skupa najčešće ima određene posledice. Da ne govorim o tome koliko sam danas poziva i poruka dobila ovim povodom. Takođe, pozivam sve, da ne vrše pritisak na Nova.rs ovim povodom, jer su me uverili da dezinformacija nije potekla od njih“, naglasila je ona.

Ona je dodala da joj je u svemu simaptično što je u ovakvim situacijama prva asocijacija na nju – Kosovo i Metohija.

„Svakako, to nisu planirana imena za moje blizance, to je ime srca i duše našeg naroda, naše kulture i naše istorije“, dodaje Milica Đurđević Stamenkovski.

 

 

Izvor: NOVA S; N1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button