Dan španske arhitekture u Nišu: Susret sa kreativnošću i vizijama iz Španije

Ambasada Španije u saradnji sa EU info kutkom Niš i Društvom arhitekata Niša organizuje Dane španske arhitekture u Nišu, koji će se održati 17. aprila 2024. godine. Program će obuhvatiti raznovrsne događaje posvećene savremenoj arhitekturi Španije, uz učešće priznatih stručnjaka i umetnika iz ovog polja.

Dan španske arhitekture u Nišu: Susret sa kreativnošću i vizijama iz Španije

Izložba „Arhitektura u Španiji u 21. veku: procvat arhitekture kroz vizuru Rikarda Santonhe“

U Galeriji Društva arhitekata Niša, sa početkom u 12 časova, biće otvorena izložba fotografija Rikarda Santonhe, koja će prikazati savremene trendove u španskoj arhitekturi. Ova izložba, koja je već izazvala pažnju na međunarodnoj sceni, pružiće uvid u estetiku i funkcionalnost arhitektonskih dostignuća u Španiji.

Panel diskusija „Urbanizacija i javni prostor: Uvidi iz Španije“

U Amfiteatru Građevinsko-arhitektonskog fakulteta, od 15 do 16:30 časova, održaće se panel diskusija koju će voditi Huan Antonio Marin Malave, glavni gradski arhitekta Malage. Tema će biti urbanizacija i javni prostor, sa fokusom na primere iz Malage. Predavanje će pružiti uvid u filozofiju i metodologiju projektovanja javnog gradskog prostora, kao i analizu promena u urbanom pejzažu Malage tokom poslednjih trideset godina.

Ovaj događaj predstavlja jedinstvenu priliku za razmenu iskustava i učenje o savremenim pristupima urbanom planiranju i arhitekturi, kako u Španiji, tako i u Srbiji.

Ulaz na sve događaje je slobodan, a zvanični jezik događaja biće engleski.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button