Babović povodom godišnjice početka NATO agresije: U čast stradalih ostanemo verni sebi, složni i jaki

Polaganjem venca i odavanjem počasti poginulim građanima Niša u NATO agresiji na SR Jugoslaviju, koja je počela na današnji dan pre 25 godina, Nišlije su danas podsetile na jedan od najtragičnijih perioda svoje istorije. Prošlo je četvrt veka od tada, ali bol i sećanje nisu izbledeli. Nikada nećemo zaboraviti nevine žrtve ubilačke agresije.

Tokom najtežih 78 dana u istoriji, kako Srbije, tako i Niša, grad je osećao strahotu rata koji je došao do njegovih vrata. Grafitne i kasetne bombe, zabranjene za upotrebu, padale su na ovaj grad, odnoseći živote nevinih ljudi. Ovaj čin odavanja počasti je iskaz naše trajne posvećenosti sećanju na žrtve i naše rešenosti da nikada ne zaboravimo patnje koje su preživeli.

Načelnik Nišavskog upravnog okruga, Petar Babović….

„Dvadeset pet godina se možda čini kao dug period, ali sam siguran da porodicama koje su tih meseci 1999. godine izgubile delić svog srca, sve izgleda kao da je bilo juče. Bilo da je to sećanje na poslednji pozdrav supružniku, ili poslednje zbogom majci ili ocu, sestri ili bratu. Širom naše zemlje danas se okupljamo i polažemo vence u njihovu čast i zahvaljujemo svima koji su istupili da služe i koji su rizikovali i dali svoje živote za svoju otadžbinu. Svestan sam da nikakve reči koje izgovorimo, nikada ne mogu da izbrišu tu bol. Ali možemo da u njihovu čast negujemo Srbiju kakva je danas, da ostanemo verni sebi, onome što je najbolje u nama, da ostanemo snažni i složni‘, poručio je načelnik Nišavskog upravnog okruga Petar Babović koji je, povodom obeležavanja godišnjice NATO agresije na SRJ, u pratnji delegacije Okruga, položio vence na Spomen-kapelu i Spomenik žrtvama NATO agresije na SRJ u Nišu.

Dok se sećamo ovih tragičnih događaja, prosvetljujemo i jačamo našu rešenost da gradimo mir i da se borimo za bolju budućnost.

Ovaj dan je poneo sa sobom i obećanje da ćemo se uporno boriti za mir i pravdu, uvereni u to da ćemo nastaviti da živimo u slobodi i dostojanstvu, uprkos svim izazovima koji nas okružuju.

M.P.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button