Virus Zapadnog Nila detektovan kod komaraca u Beogradu

Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća“ saopštilo je da je tokom analize komaraca sa teritorije grada Beograda detektovan virus Zapadnog Nila, preneo je portal Beoinfo.

Foto: Shutterstock

„Pojavljivanje virusa Zapadnog Nila je bilo očekivano, zato smo i ušli u proces angažovanja avijacije. Nažalost, naše sumnje su se obistinile i zato apelujem na sugrađane da budu oprezni i ne zanemaruju simptome, te da se obavezno jave lekaru usled pojave visoke temperature, glavobolje, malaksalosti, ili osipa u predelu grudnog koša“, rekao je direktor JKP „Gradska čistoća“ Marko Popadić.

Kako se navodi, Sektor ekologije i unapređenja životne sredine „Gradske čistoće“ nastaviće da vrši monitoring na 24 lokacije u Beogradu, dok će laboratorija nastaviti sa analizama izolovanih uzoraka.

„Žitelji Beograda svakog radnog dana od 7 do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000-807, ili putem elektronske pošte na adresu: ekologija@gradskacistoca.rs„, preneo je Beoinfo.

Izvor: N1 info

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button