Gde ćemo na letovaje ­?

Poslednjih sedmica govori se o izdavanju vakcinalnog pasoša koji bi putnicima omogućavao nesmetano kretanje i prelazak granica. S obzirom na to da nije utvrđeno da li vakcinisane osobe mogu da prenose virus, još nije postignut dogovor o izdavanju takvog dokumenta. Takođe nije određen ni protokol na osnovu kojeg ćemo putovati.

RTV

U  nekim turističkim agencijama su već u ponudi aranžmani za pojedine turističke destinacije poput Grčke, Turske, Egipta, Bugarske, Albanije, Crne Gore iako se za prve četiri zemlje čeka da se objavi protokol za ulazak turista.

„Interesovanja putnika već ima. Mi smo dogovorili sa grčkim partnerima sve u vezi sa predstojećom sezonom, šta i kako možemo da radimo, znači mi smo spremni“ govori Dragana Vučetić u ime svoje agencije.Takođe su pružaoci usluga u Grčkoj spremni da dočekaju turiste, to saznajemo od vlasnika turističkog objekta u Leptokariji, Sakisa Kamorususa.

„Sve smo pripremili za predstojeću sezonu sa partnerima iz Srbije, pripremamo turističke aranžmane za turiste kako za prijatelje iz Srbije tako i za ostale, uz poštovanje mera bezbednosti. Očekujemo dobru odluku iz sporazuma naših dveju zemalja i nadamo se da će leto 2021 biti uspešnije.Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije Aleksandar Seničić nam odgovara u koje zemlje možemo sada da uđemo bezuslovno:

„U regione Severne Makedonije, Albanije, Crne Gore i BIH možemo da uđemo i sada bez PCR testa i imamo uveravanja da će to tako i ostati, bitna nam je takođe i Bugarska koja je zanimljiva našim turistima. Trenutno je neophodan PCR test za Tursku, za ovu sezonu imamo najavu da će biti ukinut krajem marta i tome se nadamo. Za Španiju i Italiju još ne znamo šta će se dešavati“.U turističkim agencijama saopštavaju da će cene turističkih aranžmana biti gotovo iste kao 2019 godine, uslovi za otkazivanja nešto blaži, a da su hotelijeri obećali da neće biti problema oko povraćaja novca za otkazane rezervacije.Detalje u vezi sa uslovima putovanja znaće se krajem marta ili početkom aprila a odluku o tome doneće Krizni štab.

Izvor: RTV (Irina Samopjan)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button