Srpski paraatletičari osvojili 11 medalja na EP

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je paraatletičarima osvajanje 11 medalja za Srbiju, na upravo završenom Evropskom prvenstvu u paraatletici u Poljskoj.

Izvor: Paraolimpijski komitet Srbije

On je istakao da su njihove medalje najbolja najava Paraolimpijskih igara u Tokiju, navodi se u saopštenju ministarstva.

Izvor: Paraolimpijski komitet Srbije

„Ponovo ste nas vašom istrajnošću, dominacijom i velikim sportskim srcem učinili sve ponosnim. Čestitam vam na izuzetnim uspesima na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, gde ste još jednom našu zemlju predstavljali na najbolji način. Ponosni smo na vas i očekujemo vas još mnogo puta na pobedničkim postoljima širom sveta. Ministarstvo omladine i sporta nastaviće da vas podržava svakoga dana, na putu do uspeha. Idemo dalje, šampioni“, piše u čestitki ministra Udovičića.

Tokom poslednjeg takmičarskog dana u Poljskoj, naši paraatletičari Saška Sokolov i Nemanja Matijašević Srbiji su doneli tri medalje, i tako nastavili niz uspeha.

Saška je osvojila srebro u bacanju koplja i zlato u trci na 100 metara, a ujedno je oborila i evropski rekord u ovoj disciplini. Nemanja Matijašević postao je vicešampion Evrope u skoku udalj.

Na Evropskom prvenstvu u paraatletici Srbija je osvojila 11 medalja, 4 bronze, tri srebra i četiri zlata.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button