Piksi bez još četvorice standardnih, pozvani Makarić i Jović

Najbolji strelac Superlige Milan Makarić iz Radnika i mladi napadač Partizana Nemanja Jović naknadno su pozvani u fudbalsku reprezentaciju Srbije za utakmice u Japanu, saopštio je danas selektor Dragan Stojković Piksi.

Izvor: Fudbalski savez Srbije (Facebook)

„Nakon medicinskog pregleda ustanovljeno je da Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Andrija Živković i Darko Lazović imaju povrede i sa zdravstvenom službom dogovoreno je da budu odsutni“, rekao je Stojković na onlajn konferenciji za medije.

Kako je objasnio, Mitrović je pretrpeo povredu kuka pre tri nedelje, Lazović je imao problema sa zubnim implantom, Vlahović sa preponama, a Andrija Živković ima lakšu povredu kolena.

Prethodno, takođe zbog zdravstvenih problema na spisku se nisu našli Dušan Tadić, Sergej Milinković-Savić, Miloš Veljković, Nemanja Radonjić, Luka Jović, Saša Lukić, Nikola Milenković i Uroš Račić.

Srbija igra prijateljski meč protiv Jamajke 7. juna, a četiri dana kasnije utakmicu „Kirin kupa“ protiv Japana.

O dešavanjima u Savezu: Bavim se sportskim sektorom

„Nije tu bilo nikakvog prevrata, svi znamo šta se dogodilo. Ne želim da se bavim politikom Saveza, postoje dva sektora, politika i sportski. U sportskom se pitam, baš se mnogo pitam i pitaću se“, rekao je Stojković o situaciji u Fudbalskom savezu nakon „smene“ Marka Pantelića i dolaska Nenada Bjekovića.

„Maksimalno sam skoncentrisan i posvećen poslu kojim se bavim, imam odgovornost oko sportskih stvari i nacionalnog tima. Vidim da Savez funkcioniše, imamo podršku, to mi je jako bitno i ne želim da trošim energiju na to“, izjavio je Stojković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button