Najki objasnio razloge raskida ugovora sa Nejmarom

Američka kompanija „Najki“ odlučila je da prekine dvogodišnju saradnju s brazilskim fudbalerom Nejmarom zato što je odbio da sarađuje u istrazi o navodnom seksualnom nasilju koje je prijavila jedna od radnica te kompanije.

Izvor: EPA (CHRISTOPHE PETIT TESSON)

„Bilo bi neprimereno da kompanija nekoga optužuje bez iznošenja činjenica za takve tvrdnje, ali Najki je prekinuo vezu sa sportistom jer je odbio saradnju u dobronamernoj istrazi verodostojnih navoda zaposlenog o nezakonitim radnjama“, saopštila je za „Vol strit džornal“ juče kompanija, prenosi BBC.

Prošlog leta „Najki“ je raskinuo ugovor s brazilskim fudbalerom, bez objavljivanja razloga za takav potez, a sada je za „Vol strit džornal“, objasnio da je razlog što je poznati fudbaler odbijao da bude deo interne istrage o seksualnom nasilju izvršenom 2016. godine, a koje je kompaniji prijavila jedna od radnica same kompanije tokom 2018. godine.

„Najki“ je na kraju odlučio da s Nejmarom prekine bilo kakvu saradnju, verujući svojoj radnici.

Nejmarova portparolka u izjavi za „Vol strit džornal“ negirala je seksualni napad fudbalera i navodi se da je ugovor prošle godine raskinut isključivo iz komercijalnih razloga.

Ona je najavila i da će se Nejmar energično braniti od svih neutemeljenih napada u slučaju da protiv njega bude izneta bilo kakva optužba što se do sada nije dogodilo.

Nejmar je tokom 2019. godine već bio optužen za silovanje žene u Brazilu, što je na kraju odbačeno.

On je u leto 2017. godine napustio Barselonu i za 222 miliona evra prešao u redove PSŽ-a čiji je i danas član.

 Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button